Добре се чувствам и нямам тежка проблематика. Но все пак съм ваксиниран и го отдавам категорично на това, заяви за NOVA председателят на Народното събрание Никола Минчев от дома си, където е под карантина заради ковид.

Припомняме, че проф. Костадин Ангелов го обвини, че той е направил теста си преди КСНС. 


"Тестът ми бе направен след КСНС. Бях се подготвил за такъв тест, защото регулярно си правя тестове. Все пак се срещам с много хора. Именно тогава разбрах, че съм позитивен. Тестът бе регулярен. Просто дойде лекар и ми взеха проба, това е", каза Минчев.

"Винаги има удари в политиката. Важно е играчите с какви средства си служат. Не ми е приятно някой да се възползва от здравето ми с цел удари по политически опоненти. Аз лично не бих го правил.

Не мисля, че със здравето трябва да се спекулира. Съжалявам, че другите го направиха срещу мен, аз не бих го направил срещу тях", добави той.

"Иначе дали това е било удобно извинение за да не иде премиерът в РСМ - действията му от следващите дни все пак опровергават тази информация и видимо срещата ще се състои", каза Минчев.

"В неделя се тествах и нямах позитивен резултат", добави той.

Водещият помоли Минчев да коментира позицията на РСМ, че няма да преговаря с България за своята история и език и го попита какво очаква от посещението на Кирил Петков.

Той отвърна: "Не бях запознат с това изказване. Това, което очаквам от посещението на премиера, е да се вдъхне нова динамика в отношенията ни с този важен за нас съсед, да се задвижи процесът с работните групи, които ще бъдат създадени".

"Ние няма да отстъпим от интереса си при всички положения, но имаме интерес и от интеграция на Западните Балкани в ЕС. Очаквам посещението на петков да даде нов импулс", уточни Минчев.