Министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович отговаря на въпроси на Илиана Беновска на брифинг в МВнР от 20 януари 2021 г.
 
Илиана Беновска: Ваше превъзходителство, г-н Селакович, защо не беше поканен големия приятел на Сърбия и на президента Вучич Бойко Борисов на откриването на така наречения с две имена „Турски“ или „Балкански“ газов поток?

И вторият ми въпрос, виждам тук г-жа Тамара Вучич, съпругата на президента Александър Вучич, добре ли работите с нея и какво стана с разследванията за подслушването на президента Вучич и следенето, това навреди ли на работата Ви като външен министър и на екипа Ви и изобщо  как се развива този процес? Благодаря Ви!

 
Никола Селакович: Благодаря Ви за въпросите, г-н Бойко Борисов, българският премиер, е наш голям приятел, на нашата държава и на президента на нашата държава. Единствената причина, че не беше поканен беше заради това, че в тези условия не поканихме чуждестранни гости, но той винаги е добре дошъл и винаги с радост го посрещаме. Когато епидемията стихне ще имаме много възможности заедно, съвместно да откриваме и магистрали, и газопроводи.

Имаме още много да работим, освен газовата връзка, освен завършването на магистралата ще се концентрираме и върху новите проекти, където ще имаме възможност за взаимни посещения. Не сме имали никаква друга причина. Нямаше чуждестранни гости на това откриване, тоест не сме имали други намерения.

Що се отнася до втория Ви въпрос по отношение на подслушването, отговорните държавни органи работят по тези въпроси и не бих искал по никакъв начин аз да влияя на решаването на тези въпроси. Като някой, който по това време беше начело на министерството на правосъдието, аз вярвам на нашите отговорни органи и вярвам, че те ще си свършат работата професионално.

И когато става въпрос за нашата първа дама и мой специален съветник в министерството, фактът, че тя е днес с нас тук в София е показател за това, че си сътрудничим отлично. Както знаете аз три години и половина бях генерален секретар на президента на Сърбия, имах възможност да науча много, г-жа Вучич като опитен дипломат, тя е някой, който със сигурност може да ми помогне в тази много важна и отговорна работа, която върша. Благодаря Ви!