Подобряването жизнения статус на пловдивчани е наша мисия. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от „БСП за България“ Николай Радев на среща в Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики“.

„Преди два мандата кметът Иван Тотев заяви, че социалните грижи не са приоритетни за него. Аз се ангажирам да подпомагам дома”,  категоричен бе Радев.

Живеещите в единствения в Пловдив общински дом за възрастни хора го приветстваха са думите: „Изключително сме доволни, че най-накрая един доказал се хуманист е кандидат за кмет. Разчитаме на Вас!“.

Ремонтът на сградата и недостатъчното и остаряло оборудване, както и недостигащият медицински персонал бяха изтъкнати като първостепенни неволи за живеещите в дома. „Св. Василий Велики“ е вторият по големина в България дом за стари хора, с капацитет от 200 човека; като 15% от тях са лежащо болни, настанени в медицинския отдел.

„В Пловдив имаме голяма, готова сграда, която може да превърнем в ново социално заведение за възрастните пловдивчани, това е бившето военно поделение на Асеновградско шосе“, заяви кандидатът на социалистите, когато разбра, че за настаняване в дома на Коматевско шосе се чака дълго.

„Повишаването на заплатите на служителите в социални институции, като нашата, ще привлече необходимите кадри и ще ги задържи” – сподели директорката на дома Нина Христова.