Днешният ден започва с лошо време. През страната ще премине студен атмосферен фронт.

Ще има валежи от дъжд, през нощта главно в северозападната половина от страната, а през деня – ще са повсеместни, в следобедните часове на много места придружени с гръмотевици.

На отделни места, главно в планинските райони ще са значителни по количество. Има условия и за градушки. От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха жълт предупредителен коз за потенциално опасно време за голяма част от България.

Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните. В София минималната температура ще е около 7°, а максималната – около 11°.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопската област придружени с гръмотевици. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части – югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. В следобедните часове ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.