Не гледайте думите в тези предизборни кампании, мислете за това кой какво е правил, когато е можел да управлява. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в предаването „Панорама“ по БНТ.
Във връзка с това как й се струва служебното правителство Нинова коментира: „Ще го оценяваме по действията му след седмица – две по няколко неща: ще спрат ли кражбите, как ще подготвят предстоящите избори и председателството на България за Съвета на ЕС. Обнадеждаващи са първите стъпки“. Нинова поясни, че е видно, че не участва в избора за състава на служебния кабинет. „Мисля да затворим темата и да гледаме министрите по делата им“, допълни тя и уточни, че не бива партията, подкрепила президента да му реди служебния кабинет. Нинова посочи, че иска да види действия.

„Не може вече само на думи, трябва да се действа. Започваме да опитваме промяна в партията в отговор на това, което хората казаха – и на референдума, и на президентските избори. Изборът на Румен Радев е желание за промяна и единствено БСП я предложи. Ние вече сме показали, че можем да направим промяната. Въпросът е да я продължим“, каза още тя. Нинова оцени първите стъпки на Румен Радев като много положителни. По думите й той спазва поетите ангажименти и е последователен в действията си. „Направи силна среща в Брюксел, на която с характер заяви, че санкциите срещу Русия са вредни за България и Европа", каза още тя.

Нинова добави, че се е справил много добре и във вътрешен план със спирането на Закона за концесиите. 

На въпрос дали това не е любимият сезон на БСП – сезонът на обещанията Корнелия Нинова отговори: „Не, това е сезонът на реализма“. 

Във връзка с това защо от БСП обещават на едро тя заяви: „Защото, когато сме управлявали сме го правили. Не гледайте думите в тези предизборни кампании, мислете за това кой какво е правил, когато е можел да управлява“. 

По отношение на това дали България е готова да бъде първата страна в ЕС, която открито ще постави въпроса за сваляне на санкции срещу Русия, Нинова каза, че ако БСП управлява след тези избори – „категорично“.

На въпрос дали е съгласна с Владимир Путин, че България не е проявила мъжество като не се е опънала на ЕК за „Южен поток“, Корнелия Нинова коментира: „По-скоро, че не сме проявили мъжество да защитим националния си интерес. Да, съгласна съм. Правителството на ГЕРБ не защити националния интерес по тези въпроси“.