Днешните скандали, препирни и инфарктни ситуации в Народното събрание (НС) сякаш нямат край. БЛИЦ припомня, че още в ранни зори депутатите се изпокараха заради военната помощ, която България ще предостави на Украйна.

Веднага след това лидерът на БСП Корнелия Нинова даде извънреден брифинг, на който разкри коя е новата коалиция на войната. Малко след това имаше закрито заседание, но колегите й от партията излъчиха на живо заседанието, което бе безпрецедентен бойкот.

По този повод бившият певец, но сега депутат от „Демократична България“ (ДБ) Стоян Михалев, изнесе реч от трибуната на парламента, но състоянието му достигна до истерични нива.

„Да напомня, че преди един час нарушихте правилника на НС с лоша американска технология в ръцете си, с телефони, които заснемахте това, което се случва в залата.

Защо не извадихте хартия и не пишехте не лист какво се случва в залата в този момент?

Нали имахте проблем с това, че трябва да се мине на хартиена бюлетина и не вярвате на електронните устройства.

Защо ги ползвате?“, започна да крещи и пелтечи от гняв и емоции Михалев.

Стоян Михалев

Именно тук шефката на БСП Корнелия Нинова просто не издържа на прединфартното състояние на депутата от ДП и се хвана за главата. Като истински политик Нинова се въздържа от това да влезе в словесен дебат с Михалев.

Корнелия Нинова и Георги Свиленски

Той обаче не се спря и продължи с думите: „Това е отвратителна капиталистическа технология, която държахте в ръцете си“.

Колегата му от „Възраждане“ Стоян Таслаков направи много интересен коментар за случилото се: „Г-н председателстващ, ще помоля когато излизат такива пламенни, изказващи се да ги успокоявате, защото съм силно притеснен за тяхното здраве. 

Стоян Таслаков

Имах чувството, че ще експлодира тук на трибуната. Ако това стане и започнат нашите евроатлантически опоненти да експлодират ние на кого ще търсим отговорност после. Силно притеснени сме за това.

Стоян Михалев и Ивайло Мирчев

Разбирам, че техните избиратели са гласували за евроатлантици, а пък са получили евро палет“.

Това предизвика бурни реакции сред депутатите, които започнаха да се смеят гръмко и да ръкопляскат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук