Направихме красива кампания. Изборите бяха трудни, а резултатът – добър. Взехме 4 области, петата – Шумен, е на кантар. Там ще искаме допълнително броени на гласовете. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Много агресивно, арогантно и открито купуване на гласове имаше на тези избори. За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс. Ресурсът е в управляващите. Бизнесът, който се включи в тази кампания, е зависим.

Ние се включихме с 1 лев субсидия срещу милионите. С 1 лев субсидия да те обвинят, че купуваш гласове, е подигравка”, заяви тя пред bTV.

„Това, което се случи в Русе и Благоевград, е обединение и вълна, висока реакция за промяна. Това е причината да успяваме в тези случаи.

Купуване винаги има. Важното е дали срещу този вот ще излезе висока избирателна активност”, коментира още лидерът на социалистите.

„Знам къде ги боли. Това, че граждански, надпартийни кандидати, събират повече подкрепа. И затова той играе с тези думи много елементарно.

Борисов го е яд, че много хора се обединиха срещу модела му на управление. Напоследък си изпуска нервите. Показва страх, безсилие и яд”, заяви Корнелия Нинова. 

„Не е важно да коментираме защо ни няма в големите градове, а защо избирателната активност е толкова ниска. В София имаме двойно увеличение на резултата - от 7 ще имаме 15 общински съветници. Борисов загуби общински съветници. Победата е 20 000 гласа при абсолютна безапелационна победа на предишни избори”, посочи тя.
 
„Не сме разговаряли за плановете на Манолова. Поздравих я за победата. Каквото реши – това си е неин избор. Пожелавам й успех, каквото и да реши да прави. Не зная дали ще прави свой проект”, коментира още лидерът на БСП. 

„Дали съм силен лидер, или не - ще покаже времето. Трябва да видим резултатите. Да се налагаш като лидер не е еднократно действие. Наш принос, на новото ръководство, е новото поколение на млади политици. Те трябва да поемат след нас.

Борисов тръгва по моя път, но не стига докрай, но закъсня. Аз тръгнах по него преди 3 години и си нося кръста. Апатията у хората е към всички партии.

Каза, че ще наложи мандатност за кметовете. Ние го направихме преди 3 години за депутатите. Той ще започне реформа, която започнах тогава и сега дава резултат. Той иска да я започне сега. Новите му кметове ще са след 4 години, а резултат ще има след още 3.

Той си остава вечният председател, но си ограничава хората", подчерта тя.