Германският турист Александър Водчел, който превърна почивката си в Бургас в кошмар заради безобидна задявка с фризьорка от ж.к.“Братя Миладинови“, току-що се премести от квартирата на ул.“Стара планина“, където изтърпяваше домашния си арест във фоайето на Районната прокуратура, съобщава "Флагман".

Оказа се, че Александър е резервирал апартамента в бургаския комплекс само за няколко дни, които изтекли още през миналата седмица. Собственикът на жилището проявил известно разбиране и го оставил за уикенда, но днес вече чака други гости и го принудил да се изнесе.

Изпаднал в патовата ситуация да изтърпява „домашен арест“ на адрес, до който няма достъп, Александър е решил да се пренесе пред прокуратурата за по-сигурно – да не го обвинят, че нарушава мярката си за неотклонение. Той е стриктен и не смее дори да излезе от сградата, за да си вземе обяд.

Александър от днес буквално влиза в ролята на Том Ханкс от „Терминалът“ (заради неуредици с паспорта героя от този филм живя няколко седмици на терминала на летището, без да има право нито да влезе в страната, нито да излезе, б.а.).

Той си е взел всичко най-необходимо за пребиваването си във фоайето, избрал си е едно от комфортните диванчета и ще изчака решението на държавното обвинение. Такова обаче скоро може да няма, защото наблюдаващият прокурор е излязъл в болничен и все още не е ясно кой ще го замени. Александър няма пари за друга квартира в Бургас и изобщо не знае какво ще прави.

В следващите дни и нощи Александър ще стои и чака на това място

Припомняме, че 47-годишният германски турист бе арестуван по обвинение на фризьорката Светломира в извършване на блудствени действия. Той е задържан на базата на показанията на жената, които според адвоката на Александър – Борислав Янков съществено се разминават от заснетото на охранителната видеокамера в салона.