Нови обвинения за гаф с тол системата. Глобиха автобусен превозвач, който твърди, че е платил над 2200 лева за 26 електронни винетки. На 1 април край Ахелой тол полицията спира автобус, превозващ пътници от Бургас. Показват се разписки за платени 26 електронни винетки, съобщава bTV.

Управителят дори си мисли, че е първоаприлска шега. "Ние сме изрядни платци, от 29-ти заявено плащане за валидност от 30-ти, няма как аз да имам притеснение от среща с тях, но те отказаха", заяви Румен Христов, управител на транспортна фирма.

Проверяващите са непоколебими. В електронната система плащането за над 2200 лева не е отразено. "Благодарим ви, вашата покупка е успешна, вие закупихте 26 електронни винетки”. Така на нас ни се надвземат суми, за мен не означава нищо друго това", допълни Румен Христов.

От Пътната агенция коментираха, че винетките на фирмата не са били активирани. Потвърждението в системата е получено ден след съставения акт.

„Винетката, която ние сме заплатили е за 28 дни и на 1 април сме били неизрядни и трябва да си платим акта", обясни Румен Христов. Превозвачът е категоричен, че ще си търси правата в съда.