Пътници са зарязани днес цял ден на Летище София в опит да излетят за турския курорт Анталия с чартър, организиран от туроператора „Емералд травел“. Това съобщиха пред TravelNews потърпевши туристи.

Ситуацията е създала пълен хаос на летището заради липсата на достатъчно и адекватна информация. Самолетът на турската авиокомпания Tailwind Airlines е трябвало да излети в 11.10 часа, но до 21 часа все още хората са на летището.

„Качиха ни в самолета и бяхме на пистата, но изведнъж пилотите съобщиха, че няма да излетим заради техническа неизправност и неработеща система. Върнаха ни на гейта на летището и започна голямото чакане. До 14.30 часа нямахме никаква информация какво се случва и дали ще тръгнем за Анталия“, обяви Христо Цеков, който пътува със семейството си с малки деца.

Той каза, че е имало много деца в полета. Чак към 17 часа е съобщено, че ще излетят с друг самолет на друга турска авиокомпания към 20 часа, но машината е с 20 места по-малка и ще трябва някои хора да останат за друг чартър на „Емералд травел“ в неделя.

Дадоха ни в късния следобед само по една вода и един сандвич, коментира Цеков. „Цял ден вървят скандали, защото нямаше адекватна информация“, подчерта той.

От Летище София потвърдиха за случая. Осигурен е нов полет, който се очаква да излети около 22 часа.

Припомняме, че на 17 май пътници бяха блокирани с часове на Летище София в очакване на своя багаж Читател на БЛИЦ сигнализира отново на 21 май, че полет от София до Франкфурт е закъснял, а пътниците не са били предупредени за промяната в разписанието.

Видео:bTV

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук