Един загинал и четирима тежко пострадали при катастрофа на пътя Русе - Силистра след Сливо поле. Ударили са се микробус и лек автомобил, съобщава Нова телевизия.


Ударили са се бус „Фолксваген“ и лек автомобил „Мерцедес“, които са пътували в различни посоки, уточнява Русе Медиа. Ударът е бил челен. 
Наложило се е да се вадят пострадалите с помощта на огнеборците.

Сигнал за произшествието е подаден тази вечер в 21:06 часа. Три линейки са реагирали и са тръгнали към мястото на пътния инцидент. 

Според първоначалната информация катастрофата е станала на около 2 км преди разклона за село Бабово, съобщават от полицията. На местопроизшествието работят екипи на полицията и пожарната, както и от ЦСМП. Проверяват се канавките на пътя за още пострадали. 

Катастрофата затвори пътя и в двете посоки, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението се осъществява по обходен маршрут Русе - Сливо поле - Ряхово - Бабово - Силистра и обратно. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Предстои извършване на оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група и изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на ПТП.

 

 


 


 

Припомняме, че тежка катастрофа в Айтос загинаха баща и две деца, след като тир, натоварен със зърно помете семейната им кола.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!