Острата артериална тромбоза, това е категоричната причина за внезапната смърт на Ангел Христов. Както БЛИЦ писа това е заключението на екипа от специалисти, направили аутопсията на трупа. Състоянието може да предизвика внезапна смърт и процесът е необратим. Тромбозата е патологично образуване на съсиреци в кръвоносните съдове, които затрудняват нормалното кръвообращение.

Когато те се откъснат от мястото на образуването си и тръгнат с кръвния поток, вероятността в един момент да запушат съда и да спрат достъпа на кислород и хранителни вещества до тъканите и клетките е много голяма. Настъпва тъканно увреждане. Колкото по-голямо и сериозно е то, толкова по-тежки са последиците за организма.

Обрат! Ангел Христов не е починал в болницата в Дупница, а...

Откъде се е откъснал тромба, запушил жизненоважни съдове е неясно, но пък запознати твърдят, че Христов е имал заболяване на белия дроб, от което силно бил отслабнал. Лекувал се е и в чужбина. Потвърди се, че е издъхнал в дома си в Ресилово и че съобщението за смърт е издадено от д-р В. Бачев, гастроентеролог в частната болница "Св. Иван Рилски" в Дупница, съобщава Struma.com.

Разследващите изясняват кога и как е дошъл в България Ангел Христов и защо близките му са бързали да го погребат, без да се информират властите, че човек, който се издирва с червена бюлетина, се е прибрал. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук