Продължава разследването на причините за снощната катастрофа на магистрала "Тракия", в района на Ямбол, при която пострадаха 17 души. Шофьорът на автобуса, 49-годишен мъж от Бургас, остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщи БНР, позовавайки се на прокурор Нина Грънчарова от районната прокуратура в Ямбол.
Автобусът се е обърнал от дясната си страна. Мрежите на магистралата са одрани около 30 метра, при което е разбит резервоарът, изтекла е нафтата. От извършените проби на шофьора се установява, че същият не е употребил алкохол или наркотици. Най-вероятната причина за загубата на контрол върху управляваното от него МПС е това, че е заспал. 

От направените до момента проверки е установено, че тахошайбата на автобуса е била стара и не може да се установи точното движение и престоя на автобуса. Според Грънчарова институциите са действали адекватно и бързо. Особено "Пожарна безопасност", тъй като в резултат на разлятата нафта е могло да настъпи запалване на автобуса.

Двама от пострадалите при снощната автобусна катастрофа на магистрала "Тракия" остават в болница. Единият от тях е с изкълчена ключица, а другият – с фрактура на ръката. В автобуса са пътували 31 пътници по направлението София – "Слънчев бряг", когато близо до Ямбол автобусът се е преобърнал и паднал в канавката малко след 22 часа. Все още не са ясни причините за катастрофата, но според пътниците шофьорът се е държал неадекватно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ