"Излязох през задния прозорец, който беше счупен. Може да съм бил задремал, не знам. Разкъсана ми е дясната ръка. Ще остана тук 3-4 дни". Това заяви в ефира на "Здравей, България" пострадал при катастрофата с автобуса на "Юнион-Ивкони". Той е един от двамата, които ще останат за няколко дни в болницата заради по-тежките си травми.
"Не ми е правило впечатление водачът да е уморен. Не го наблюдавах по време на пътя, ровех си в телефона", каза още той.

Други пътници обаче твърдят, че водачът е заспал зад волана, а версията на компанията, че кола е съсякла пътя на превозното средство, е лъжа. "Той беше като дрогиран. Една рускиня му пускаше музика, за да не заспи. Той беше с разкопчана риза до пъпа", каза друг пътник.

Пострадали при инцидента са 13 души, сред които трима чужденци - две рускини и един германец. Според доктори от ямболската болница, където са били откарани ранените, дрехите на пътниците са миришели на дизелово гориво и инцидентът се е разминал на косъм от голяма трагедия, защото всички е можело да се подпалят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!