Късно снощи стана ясно, че преди дни жена е била убита в Русе по особено жесток начин, а тялото й е било разчленено. На брифинг Окръжна прокуратура – Русе и Областната дирекция на МВР разкриха подробности около грабежа, отвличането и жестокото убийство на Еранухи Ованес Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. Двама души са подведени под наказателна отговорност.

От брифинга стана ясно, че са събрани достатъчно доказателства за жестокото убийство. Властите отбелязаха, че става дума за двама извършители на престъплението, като са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство, с цел прикриване на първите две престъпления.

„Разчитахме на това, че тази информация ще остане служебна за нас, за да можем да извършим следствени действия. Снощи, при извършени огледи, бяха намерени части от тялото на жената. Не бяхме намерили частите от трупа и затова не избързахме да информираме.

На 11 януари жената е била похитена от двама души, които са я следили повече от месец и са установили навиците й от ежедневието. Те са знаели, че разполага с финансови възможности и носи със себе си големи суми пари в брой. Привечер тя е излязла от една от аптеките и е носила със себе си 20 000 лв. Била е сама и се е насочила към автомобила си, паркиран на обществен паркинг до сградата на НАП в Русе.

Единия от похитителите е бил облечен в полицейска униформа и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка, влязъл е в автомобила й, след което е определял посоката на движение на колата. Другият обвиняем се е движел зад тях с друга кола. На жената са били поставени белезници. Тя е преместена от нейната кола в автомобила на втория извършител. Сумата от 20 000 лв. е била отнета.

Двамата извършители са разбрали, че има големи суми пари и в дома на жената, която е съпруга на общински съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян.

След отвличането тя е била отведена в дома й, като двамата са взели от там и сумата от 45 000 лв. Тогава двамата са решили да извършат умишлено убийство, за да прикрият следите си", казаха на брифинг от полицията в Русе.

От изявлението на полицията стана ясно, че жената е умъртвена чрез задушаване, а на следващия ден са разчленили трупа й и са изхвърлили останките в река Русенски Лом.

Властите подчертаха, че двамата извършители са били притеснени от това, че жертвата ги е видяла и е чула гласовете им, както и това, че е видяла автомобила им.

Снощи, с помощта на водолазни екипи, са били намерили част от останките на жената, а днес все още продължава претърсването от водолази.

Вчера единият от обвиняемите е бил разпитан от прокурори и той сам е разкрил мястото къде точно са изхвърлени останките на жената, а именно - в р. Русенски Лом.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!