Ако очаквате от мен да надцаквам тези, които предлагат по 300, 400, 500 и нагоре лева минимална заплата, няма да го направя, защото не това е нашата стилистика. Това каза пред журналисти председателят на ПП АБВ Константин Проданов, след като подаде документи за участие в парламентарните избори на 26 март на коалицията „АБВ – Движение 21“.

„Това, което мога да кажа е, че ще работим за стабилно повишаване на доходите в България. Ниските доходи и умишленото им задържане на нивото, на което са, и промотиране на страната като дестинация за евтина работна ръка, това всъщност е една от основните причини за демографската катастрофа. Така че активна политика по доходите е необходима, но как точно ще се направи, за мен най-добрият механизъм е през минималната работна заплата, която да се обвърже с производителността на труда, растежа на БВП“, коментира Проданов. По думите му трябва обаче да има конкретна формула. 

„ГЕРБ сега обещават, че щели да вдигат минималната работна заплата до 650 лв., ами да обяснят тогава защо преди два месеца, когато внасяха средносрочната бюджетна рамка, предвидиха за 2018 и 2019г. тя да замръзне на 460 лв. Какво се промени за два месеца, освен че идват избори? Как да им вярваме на тях?“, запита лидерът на АБВ.