Млад мъж, нападал непознати жени без причина в Пловдив, заловиха органите на реда. И.С. е на 24 години. Конкретният повод, по който е задържан е причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 29-годишната жена в подлез в града под тепетата, съобщава БНТ.

"Имаме запис от инцидента, който е брутален. Жената минава зад извършителя, без по никакъв начин да го провокира, той я удря с шут в бедрото по такъв начин, че за мен остава непонятно как тази жена не падна по очи.

Имаме и материали по делото, че има и други случаи, в които е нападал жени по улицата. За пореден път ще отправя апел към гражданите, особено към жените - ако са пострадали от това лице, да не се поколебаят, а по най-бързия начин да уведомят органите на реда, за да можем да работим по случая", Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

Нападателят на жени в Пловдив ударил брутално минувачка, тя за малко да...

Вече са установени и други пострадали от агресията на младия мъж.

Ивайло Малинов е ресторантьор в известния пловдивски квартал "Капана". Разказва, че често е ставал обект на вербална агресия от страна на младия мъж. Бил е свидетел и как задържания тормози клиенти на заведението - обикаля около масите, взима очилата им и ги чупи. Стига се до момент, в който арестуваният вади нож срещу Ивайло и чупи една от печките на ресторанта му.

"Работех на компютъра и чух първо крещенето на господина, но не обърнах внимание - и друг път сме имали вербални отношения с него. Той се приближи да поиска огънче, казах му че нямам, защото не пуша. Той каза: "Искаш ли сега да ти счупя компютъра като нямаш огънче?". Аз се изправих, той извади нож и попита: "Искаш ли да те коля сега?". Казах му: "Коли ме, ще се обяда на полицията" и той побягна като изрита една от печките ни и я счупи", разказва Ивайло Малинов.

Вчера нападателят беше задържан за 72 часа. Прокуратурата призовава всеки, който е станал негова жертва, да се обърне към органите на реда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук