Ново проучване показа кои деца са по-податливи на алергии
Д-р Джесика Ху от Националния еврейски здравен институт, водещ автор на статията, казва, че алергиите най-често се проявяват под формата на суха кожа, но могат да приемат и друга форма
Децата, родени през есента, са по-податливи на хранителни алергии и болестите, които те причиняват. Това сочи ново проучване, публикувано в Американския журнал по алергии и имунология.
Д-р Джесика Ху от Националния еврейски здравен институт, водещ автор на статията, казва, че алергиите най-често се проявяват под формата на суха кожа, но могат да приемат и друга форма.
„Изследваме всяко дете, което се лекува в нашата болница, и стигнахме до извода, че родените през есента са много по-склонни да изпитат това, което се нарича атопичен марш. Сега се опитваме да разберем защо е така и твърдо вярваме, че това идва само от бактериите по кожата“, казва д-р Ху.
Атопичният марш бележи промяната във формата на алергията, докато бебето расте. В по-късните години реакциите могат да включват сърбеж, зачервяване на кожата и дори астма и треска.
Лекарите посочват, че предотвратяването на атопичния марш е възможно с лечение, т.е. овлажняване на зачервяването на бебешката кожа с лосиони, като и с премахване на храната, която причинява алергии при бебето.
Краве мляко, яйца, пшеница, глутен, соя, риба, миди, сусам и други семена, както и фъстъци и орехи са храните, които най-често причиняват алергии.
Експертите казват, че всичко това не е задължително и не се препоръчва изцяло да се изключат тези храни от храненето, но да не се консумират ежедневно, а например на всеки три дни.
Последвайте ни
0 Коментара: