В социалната мрежа фейсбук вече съществува група "Заставам зад Делян Добрев и не приемам неговата оставка", видя БЛИЦ. Съмишлениците му се обединиха в защита буквално няколко часа след като политикът депозира оставката си заради обвиненията в конфликт на интереси.
Ето как обосновават позицията си защитниците на Добрев:

Групата е създадена за подкрепа на Делян Добрев!

Всички ние членовете на тази група подкрепяме и заставаме зад Делян Добрев, вярваме в неговата честност и невинност!

Оценяваме и подкрепяме напълно неговият морален и достоен акт да подаде оставка и да напусне всички заемани постове в ПП ГЕРБ, за да не да не "тежи на правителството" и на ПП ГЕРБ!

Ние членовете на тази група не приемаме неговата оставка, защото:

1; Считаме Делян Добрев за един много достоен човек с висок морал, доказал се експерт и вярваме в неговата НЕВИННОСТ!

2; Не считаме, че оставката му трябва да бъде приета, защото е "жертва" на едно активно мероприятие на комунистите чрез техните добре познати прийоми на ДС, да "сготвят" и очернят даден човек, защото друго не могат!

3; Но не на последно място, а може би на 1-во, думите на червения депутат от БСП Eлена Йончева: "Оставката на Делян Добрев показва, че всичко казано дотук за Хасково е истина"

Точно за това не приемаме оставката на г-н Добрев и призоваваме ПГ на ГЕРБ да гласува ПРОТИВ! 

Считайки, че приемането на оставката на Делян Добрев е поражение и признаване на вината му след думите на Елена Йончева!

В България има институции, които доказват вина/невинност и осъждат, нека тази битка се води в съда и дадем шанс на г-н Добрев да докаже, че "няма сестра".

Също така не приемаме обвинения и споменаване на думата морал от партия и нейните представители в НС, в чийто редици има депутати като Манол Генов, и не само!!!