Възпитател в училището в старозагорското село Калояновец подаде молба за напускане заради конфликт с ученик от втори клас и негови роднини. Детето от ромски произход и семейството му се саморазправяли с преподавателката, която от днес вече не е на работа. В Основното училище в момента се извършва проверка по случая от началника на Районното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, съобщава Канал 3.
 
„Всички страни вече са дали показания пред полицията и те ще предприемат своите действия.Ние от наша страна също ще проведем проверка по случая и ще установим дали е имало пропуски от страна на ангажираните в инцидента учители и ръководство. В момента в училището се провеждат нормални учебни занятия. Няма напрежение сред ученици, учители и родители, но въпреки това тази вечер ще се проведе родителска среща“, обясни началникът на РУО.
 
Вчера по обед Андрей, който е ученик във втори клас в ОУ „Паисий Хилендарски“, твърдял, че госпожа Весела Тодорова не му позволила да пие вода, след което му била ударила шамар.
 
Това провокирало цялата рода на второкласника да потърси сметка от учителката по време на учебни занятия.