Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира днес кандидата си за кмет на София в ОИК-София. 

Както БЛИЦ съобщи, изборът на лидера на партията Бойко Борисов е бившият шеф на новините на bTV Антон Хекимян.

Точно в 10 часа журналистът пристигна на "Московска" 33 в компанията на Томислав Дончев, шефа на Столичния общински съвет Георги Георгиев и други кадри на ГЕРБ.

От партията до последния момент държаха в тайна името на кандидата им за столичен градоначалник, като крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е 26 септември.

„Използвахме цялото време, дадено ни от закона, да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет не от гледна точка на партийния интерес, давайки шанс на гражданите да бъдат представени“ – с тези думи Томислав Дончев представи Хекимян.

Самият журналист обясни: „Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с г-н Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът за кмет на ГЕРБ. Разбрах от него, че имам номинация от структурите на партията и помолих за време да помисля. Защото това не е нещо, което да бъде взето за минути като решение“.

„Получил съм уверение, че ще имам възможност самостоятелно да вземам решенията си. Обсъдил съм екип, стратегия – хора, с които ще работим заедно София да изглежда още по-добре“, допълни той.

„През целия си път аз съм бил пред камерите. Целият си път съм извървял пред обектива“, подчерта Хекимян.

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук