Спекулациите около изненадващото напускане на Антон Хекимян на БТВ не спират. Неочаквано и дори шокиращо за всички дойде съобщението от Антон Хекимян, който в събота обяви в мрежата, че напуска bTV.

Телевизията, в която беше кадър от над 20 години и в която успя да заеме един от най-високите и апетитни за колегите си постове - директор на новините.

От думите на Антон се разбира, че решението е негово и че се е насочил към друго поприще, изцяло извън журналистиката.

От свои източници в ГЕРБ БЛИЦ разбра, че Хекимян е изборът на Борисов за кмет на София - нещо, с което веднага започна да се спекулира, след като стана ясно, че журналистът напуска медията. 

Това оборва твърденията, че е получил апетитна покана от конкурентната Нова Телевизия, които моментално се завъртяха в нета.

Много негови колеги и зрители се изредиха да му пожелават успех под поста, но един коментар направи впечатление и той бе на колежката му Миролюба Бенатова. Тя написа на Хекимян следното: "Надявам се и при теб да важи правилото, че когато една врата се затваря за теб, ти се отварят нови сто. Пожелавам ти късмет и приятели!".

Този коментар провокира потребители да заподозрат, че около напускането на Антон Хекимян може да има нещо нередно. Или, казано другояче, решението не е било съвсем негово. Тепърва ще се разбере къде е истината.

От друга гледна точка може да се предположи, че позицията на Бенатова е продиктувана от най-елементарна завист, че не е на мястото на Хекимян.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук