Слънчево и горещо ще е времето в събота, прогнозират синоптиците. Максималните температури у нас ще са между 36 и 41 градуса.

Оранжев код за високи температури е обявен за 17 области на страната за 5 август, събота, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
 


Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Сливенска, Ямболска, Бургаска. Очаква се в тези райони максималните температури да бъдат над 38 градуса.
 
В останалите области на страната е обявен жълт код за високи температури. В тези райони се очаква максималните температури да бъдат между 35 и 37 градуса.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август, няма да се променя съществено.

Времето в планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса. ThinkStock/Getty Images Над Черноморието ще е слънчево, след обяд ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са 32-35 градуса. Температурата на морската вода ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.