По-рано днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на партия "Има такъв народ" (ИТН). До последно се предполагаше, че премиер на партията ще е Петър Илиев, но кандидатурата му бе изтеглена в последни момент.

Мандатът взе Пламен Николов. Повече за него може да научите ТУК.

БЛИЦ припомня, че докато течеше разговорът между представителите на ИТН и Радев под прозорците на президента имаше протест.

След като депутатите и премиерът на Слави излязоха от "Дондуков" 2 те потеглиха пеш към сградата на Народното събрание (НС).

Именно тогава започна опасната ситуация за тях. Те бяха обградени от протестиращите, които скандираха "Върнете мандата!"; "Мафия"; "Еничари"; "Предатели" и други.

Според някои от участниците в миналогодишните антиправителствени протести, водени от Йоло Денев и духовника Дионисий, в момента сме свидетели на подмяна вместо промяна на модела.

Това наложи намесата на униформените. Те обградиха хората на Слави, за да не се стигне до сблъсъци между тях и протестиращите.

По непотвърдена информация представителите на ИТН са били замеряни с пластмасови бутилки и яйца. 

Протестиращите дори са се опитали да залеят с вода Филип Станев. 

След като хората на Слави стигнаха до сградата на Народното събрание районът бе отцепен от униформени.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!