С оправдателна присъда приключи производството по наказателно дело за причинена смърт на мъж от Габрово, поради немарливо изпълнение на лекарска професия. Това стана факт след като Върховният касационен съд потвърди присъдата на Апелативен съд – Велико Търново, с която беше отменена осъдителната присъда на Окръжен съд – Габрово и Р.А. от Габрово бе оправдана по повдигнатото й обвинение за извършено престъпление.
С постановена на 7 септември 2015 г. присъда, състав на Окръжен съд – Габрово призна Р.А. за виновна в това, че в интервала между 4.20 ч. и 6.30 ч. на 3 май 2014 г., в Спешно отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово, причинила смъртта на 39-годишен мъж от Габрово поради немарливо изпълнение на задълженията си като дежурен лекар, правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.
 

След обжалване от страна на Р.А. делото бе разгледано от Апелативен съд – Велико Търново, който осъдителния акт на Окръжен съд – Габрово и оправда подсъдимата.
 
След протест от Апелативна прокуратура – Велико Търново и жалба на частния обвинител по делото се произнесе и Върховният касационен съд, който с решение от 27 януари 2017 г. остави в сила въззивната присъда на Апелативния съд, с което Р.А. е окончателно оправдана.