Служебното правителство ни върна в тъмните времена, защото викаше на разпити активисти на ГЕРБ по слухове. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Маринов, който беше министър на вътрешните работи в кабинета на „Борисов 3“.

Маринов взе думата от парламентарната трибуна във връзка с разискванията за създаване на комисия, разследваща полицейското насилие върху миналогодишните протести. Според него насилие е имало върху полицаи, а органите на реда са ползвали средства, съгласно ситуацията и опазването на личната си неприкосновеност.

Той обаче се застъпи да се направи проверка и да се изяснят и фактите, но в обхвата на проверката да влязат и сигнали за привикване на активисти и кметове на ГЕРБ във връзка с предсрочните парламентарни избори.

Младен Маринов беше министър на вътрешните работи, но беше сменен през миналото лято от Христо Терзийски.

Стоян Мирчев от БСП пък отвърна на Младен Маринов и го обвини, че превърна българската полиция в репресиращ орган. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев по време на дебата по създаване на Временна комисия по проверка на използването на сила от страна на МВР по време на протестите през 2020 г.

Според Стоян Мирчев, Младен Маринове е една от причините за потъпкване на достойнството на българския полицай.