Имахме много проблеми с неподчинение на водачите, разкриха на брифинг от АПИ. Половината от проблемите на закъсалите МПС-та идват от неподготвените и недобросъвестни водачи, както и от обилния снеговалеж.
 

Почти всички пътища, като се изключи област Разград, са отворени за движение. Те са почистени.
 
За пореден път от АПИ призоваха всеки, който може да си позволи днес да не пътува.
 
Даниел Иваничков, директор на Дирекция "Поддръжка на пътната инфраструктура" към АПИ информира, че над 1200 са машините на терен.

Проходите Шипка, Проходът на Републиката и Петрохан са в много тежко състояние. В Русе, Силистра и в Разград положението с навяванията е сериозно. Вятърът е изключително силен, но въпреки това няма бедстващи.
 
"Ние сме на терен 24 часа", информира Иваничков.
 
На брифинга стана ясно, че в Смолянско няма затворени пътища, но всички трябва да се движат с вериги и полиция спира автомобилите без подобно оборудване на бензиностанция между Чепеларе и Пампорово.
 
Към този момент от "Пътна полиция“ информираха, че няма загинали. Всички екипи на полицията са на терен. Спряно е движението на румънска територия от Русе и Видин, защото повече няма възможност в България да се приемат тежкотоварни автомобили.
 
От "Пътна полиция" призоваха всички водачи да спазват ограниченията и напомниха, че 1000 лв. е глобата и за три месеца се лишава шофьорът от книжка.