От днес (1 юни) България премахва задължителната 14-дневна карантина за пътници от повечето страни от Европейския съюз, но не и за тези с най-големите огнища на коронавирус.


Ананиев издаде най-чаканата заповед, която касае кой и как ще влиза у нас

Това става факт, след като здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България, считано от 1 юни, транзитното преминаване през територията на страната, както и поставянето под 14-дневна карантина.

Ананиев издаде ЗАПОВЕД за падането на куп забрани! Неочаквано разрешиха да...

В същото време също от днес се  разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също така близо 49 000 зрелостници се явяват днес на задължителна матура - по български език и литература. Училищата, които ще посрещнат зрелостниците вече са дезинфекцирани и запечатани.

Началото е в 9 ч. Министърът на образованието уточни, че носенето на маски и ръкавици за учениците не е задължително по време на изпита, но на входа ще бъдат връщани тези, които имат висока температура.

За да бъдат допуснати до изпита зрелостниците, трябва да покажат документ за самоличност, служебна бележка, химикал с черен цвят и найлонов плик, в който да бъдат прибрани вещите им.

По последни данни броят на заразените с коронавирус у нас е 2513. Броят на починалите е 140, а на излекуваните е 1,074.

В световен план заразените са 6,267,407, починалите са 373,961, а оздравелите са 2,847,539.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!