Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси, пише "Монитор".
Т. нар. „разследващ сайт“ на Фабриката за фалшиви новини - „Биволъ“, пусна нова серия от аудиотеатъра, придобил вече известност като „Двете каки“. Макар в края на миналата година единият от участниците в записите – адвокат Момчил Мондешки, да разкри, че те са пълни измислици, инсценирани от самите хора, чиито гласове се чуват на тях, и дори даде показания за това в Столичната следствена служба, „Биволъ“ продължава да изпълнява поръчката на кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев.

И да пуска нови порции от фалшивите разговори, за да ражда псевдоскандали. В поредния файл се намесват синдиците на КТБ с човек на име „Делян“, който бил в колаборация с адвокат Иван Тодоров. Прави се внушение, че става въпрос за Делян Пеевски, макар фамилии да не се споменават. Неотдавна адвокат Иван Тодоров опроверга фалшивите твърдения, че има каквито и да било взаимоотношения с него. Всеизвестен факт е също, че Делян Пеевски никога не е бил акционер в КТБ, семейството му си е платило всички кредити, а самият той никога не се е разпореждал с активи на банката. С въпросните активи на банката се е разпореждал лично укриващият се в Белград Цветан Василев.

Чрез свързани фирми, предимно кухи дружества, банкерът белец се е опитал да ги отклони в своя полза, за да попаднат у лица от близкото му обкръжение. „Биволъ“, чийто главен редактор Атанас Чобанов е подсъдим във Франция за клевета, обаче няма скрупули да произвежда фалшиви новини от измислени разговори с фалшиви твърдения.