Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси, пише "Монитор".
Фабриката за фалшиви новини на Иво Прокопиев лъсна с поредна изцепка по повод Деня на почит към паметта на жертвите на комунистическия режим в България. В опит да си изградят имидж на борци срещу комунизма и статуквото, от медията, управлявана от бившата ПР-ка на служебния премиер Марин Райков – Ивет Добромирова, пуснаха цитат на бившия президент Росен Плевнелиев.

В него аверът на обвиняемия за аферата „ЕВН” Иво Прокопиев авторитетно твърди, че 25 години след падането на Берлинската стена у нас не била извършена смяна на елитите. „Същите стари лица, свързани с комунистическата партия и нейните безскрупулни служби за сигурност, продължават опитите си да доминират нашето общество”, заявява още Плевнелиев, който всъщност назначи за служебен премиер Райков.

Любопитното в случая, освен обвързаността на Добромирова с шайката Плевнелиев-Прокопиев, е и това, че политическите формации, които бяха куширани от кръга „Капитал” – „Да(й), България” и „Нова Република” гъмжат именно от лица, пряко свързани с бившите комунистически величия. Самият Христо Иванов, който след като се провали като правосъден министър и реформатор, застана начело на „Да(й), България е от известната комунистическа фамилия Бойкикеви, а аверът му Радан Кънев е зет на агент от ДС. Тези факти обаче логично се премълчават от Терминал 3 и другите медии-бухалки от фабриката за фалшиви новини на Прокопиев.