Промоция на фирма "Юнион Ивкони" дава възможност на ямболци да пътуват до София с билетче на цена … 1 лев! Уникалната евтенийка е в сила до 30 ноември, съобщава кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Вече са продадени всички билети за две седмици напред. От редкия шанс да се поразходят без пари до столицата са решили да се възползват най-вече хората с най-ниски доходи в града - пенсионерите, младежите и роми. Сутрин, преди тръгването на автобусите, на опашка се нареждат и мераклии без предварително закупен билет. Въоръжени с търпение, те чакат и се молят дано някой случайно се откаже, за да заемат неговото място. "Юнион Ивкони" прави по един курс на ден, като автобусът тръгва от автогарата в 4.45 часа. На същата цена – 1 левче, струва билетчето и за връщане от София до трада на богинята Дияна.
Автобусните превозвачи от Ямбол обаче не са доволни от ситуацията. Те вече са обсъдили създалото се “статукво” и обмислят да сезират комисията по конкуренцията. Според тях цената на "Юнион Ивкони" е смешна и тя е довела от отлив на клиенти при другите превозвачи. Билетите за автобусите на другите фирми от Ямбол до София струват 17 лева. /БЛИЦ