Имотната мафия открадна градинката "Хр.Смирненски" заедно с терена под храма "Св. Николай Софийски" в столицата с договор за покупко-продажба с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов. Апетитният имот е от 14,5 дка и се намира между улиците "Пиротска", "Опълченска", "Цар Симеон" и еврейското училище. Това е разкрил пред "24 часа" шефът на Икономическата полиция при столичното Шесто РПУ Румен Клисурски.
Новото постижение на имотната мафия е било разкрито след няколкомесечни съвместни дирения на полицията и прокуратурата. При проверките установили, че бандитите са откраднали документално и земята под храма "Св. Николай Софийски", след което ипотекирали апетитния имот в столична банка срещу крупна сума.
Късно в четвъртък са задържани две от възловите посреднички - 37-годишната Ивета Т. и 46-годишната Елза Г. В петък и двете  обаче били пуснати, а от прокуратерата не обяснили защо. За Ивета се знае, че върти заедно с майка си счетоводна къща, а Елза е бивша служителка в службата по вписванията, в момента работи като сътрудник на съдия-изпълнител. Според криминалистите и двете дами имали отлични познания за бизнеса с имоти.
Схемата е същата като при първите 14 дка, купени от Петър Драшков, брат на уволнения зам.шеф на ДАНС Иван Драшков. Другият парцел от 14,5 дка, откраднат с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов, се оказал собственост на 67-годишната Кръстинка Илиева заедно с още  един имот от 2,5 дка. Прехвърлянията станали през 2006 и 2007 г., като и за трите покупки в общинската хазна не е постъпила и стотинка. Майстори на операцията били бившата деловодителка в архива на районния съд Даниела Малинова и адвокат Стефан Конакчиев. През май тандемът беше арестуван за измами с нотариални актове.
Дани Пачката и Елза  според разследвашщите били авторките на тарикатската идея два или повече парцела с различно УПИ, партидни номера и актове за публична общенска собственост да се трансформират в един нов общ парцел, който получавал различен партиден номер след вписването от съдия. Така се замитали следите на старата документация и се създавало ново досие на фалшифицирания окрупнен терен.
Крайната цел на кражбата и сложните административни врътки била документално изпиране на общинските имоти в частни и ипотекирането им в банки срещу огромни суми. Всички по веригата получавали тлъсти комисиони, а лъвският пай бел за босовете. Според свидетели Даниела Малинова-Пачката искала от 7 до 20 хиляди лв. за вършените от нея услуги, но все още разследващите установяват кой какво е лапал. /БЛИЦ