Амоняк, а не сода каустик е имало в киселото мляко, с което се натрови 2-годишно момченце от Разград. Това съобщи ръководителят на регионалната ветеринарно-медицинска служба в Търговище доктор Стойне Миланов.
Той се позова на изследванията, направени от Националната референтна лаборатория в София. Припомняме, че 2-годишният Олег се натрови, след като яде кисело мляко, в което първоначално се смяташе, че има сода каустик. Киселото мляко е с марка "Искра" и е произведено в мандра в търговищкото село Голямо Градище.  Анализът на пробите от партидата кисело мляко „Искра” обаче не показаха наличие на сода каустик.

Категорично е доказано, че цялата партида кисело мляко, излязла от млекопреработвателното предприятие в село Голямо Градище, отговаря на хигиенните норми.  Според Миланов амонякът е попаднал в кофичката с мляко извън предприятието.
От окръжната прокуратура в Разград са изискали от референтната лаборатория експертно тълкуване на показателите на изследваното кисело мляко и след като получат резултатите, магистратите ще се произнесат по случая.  /БЛИЦ