Започва оценяване на щетите от вчерашната буря в София и страната. Към общините ще бъдат създадени специални работни групи, които ще направят оглед на местата с най-големи поражения и равносметка за необходимите средства за отстраняването им. Няма пострадали граждани според официалната информация на „Гражданска защита“.
Бурята, разразила се снощи в столицата, затрудни трафика по основните пътни артерии. В страната на много места ураганният вятър нанесе материални щети.
На летище „София”, заради вятъра се откърти около 20 кв. м от ламаринената обшивка на козирката на Терминал ІІ. Козирката се намира в зоната на пристигащите, от външната страна на летището, ламаринената обшивка е паднала на тротоара. Няма пострадали пътници и служители на летището, движението на градския транспорт и на такситата бе пренасочено по външното пътно платно.

Вследствие на проливния дъжд бе наводнено локалното платно на столичния булевард "Цар Борис ІІІ" от района на Руски паметник и "Пирогов" почти до пазар "Красно село", което доведе до задръствания по булеварда. На входа на София откъм Драгичево опашката от автомобили достигна 2-3 километра.
Малко преди 18.00 часа вчера курортът „Бодрост” над Благоевград и три от махалите на село Бистрица останаха без ток след разярилата се буря в района. Други две села в община Струмяни – Драката и Никудин, също останаха без ток. Силният вятър е отнесъл няколко метра покривна конструкция на частни домове и пристройки. Църквата в село Никудин също е пострадала от бурята.
Силен вятър изкорени дървета във високите части на Родопите. Проходът бе частично затворен. На няколко пъти имаше и прекъсване на електроподаването за кратко.
Ламарини надвиснаха и от покрива на СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново. Причината за инцидента – отново силният вятър със скорост до 40 м/сек.
В област Кърджали 25 населени места са останали без ток в различни общини. 
През изминалото денонощие "Гражданска защита" Варна е получила сигнал за паднал човек в пропаст.
Спасителен екип е пристигнал на място и е извадил човека от 30-метрова урва. Мъжът е със счупен крак в болница и няма опасност за живота му.
В Пловдив дежурните от аварийните служби увериха ,че няма никакви проблеми, според тях над града и региона не е вилнял силен вятър.
От Министерството на извънредните ситуации уточняват, че щетите се заключават в поражения на покривните конструкции и паднали ламарини от покриви. Вследствие на силния вятър и падналите през нощта дървета са пострадали и някои моторни превозни средства. Няма пострадали хора. /БЛИЦ