Луната е в знак Стрелец до 20:40 ч. Когато Луната преминава през знаците на елемента Огън (Овен, Лъв, Стрелец), тялото се нуждае от повече белтъчини, пише tribune.bg.

Именно в тези дни протеинът се усвоява най-добре от организма и му носи най-много ползи.

Внимание, не яжте тези храни – опасни са за здравето!

Това означава, че в дните на Овен, Лъв и Стрелец трябва да се уверите, че вашата диета се състои главно от протеинови храни, а те трябва да са наполовина растителни и наполовина животински.

Животинските протеини се намират в постно месо, домашни птици, риба, яйца, мляко, извара; зеленчукови - в бобови растения (соя, боб, грах), както и в различни зърнени култури.

Колко череши дневно можем да хапваме?

Но количеството мазнини и въглехидрати в "протеиновите" дни трябва да бъде намалено. Затова се препоръчва да се премахне мазнината от месото преди готвене, а месото не трябва да се пържи, а да се готви, задушава или на пара.

Препоръчително е да използвате мляко, извара, кефир с нисък процент мазнини или още по-добре с ниско съдържание на мазнини.

По-добре е да откажете сиренето в протеинови дни, въпреки факта, че в него има достатъчно белтъчини, тъй като сиренето е много мазен продукт.

Отслабнете скорострелно и лесно с помощта на 2 лечебни растения

Тъй като до 16:27ч сме все още под влияние на 9 лунен ден, е добре да се ядат зърнени храни, каши, крем супи,  прости ястия от храни. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата се откажете.

След 16:27ч започва 10 лунен ден и вече всичко е позволено, можете добре да си хапнете като спазвате горните препоръки за Луна в знак Стрелец. Добре е да се пие натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Днешното предложение:

ПИЛЕ ПО ФРЕНСКИ (за вечерта)

Продукти: 800 г пиле, 150 г бяло вино, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, 150 г малки лукчета, 10-12 зърна черен пипер, сол.

Приготвяне: Пилето се почиства и измива, после се задушава в част от маслото и малко вода до порозовяване.

Добавя се брашното, разбърква се и се залива с виното.

Поръсва се черния пипер и сол.

Прибавят се обелените и отделно задушени в останалата мазнина и малко вода лукчета.

Ястието се задушава в похлупена тенджера на умерен огън до омекване на месото.