Журналистката Лиляна Панделиева написа няколко коментара по повод поредната трагедия с убит от пиян шофьор пешеходец. По думите ѝ автомобилът е оръжие за убиване и в България е така! По-късно тя коментира и жената с детето, които са били във фаталната кола и зададе ключови въпроси. Ето какво написа тя:

Мъж с 2 промила алкохол в кръвта уби на пешеходна пътека в центъра на София 15-годишно момче.

Сега вече ясно ли ви е защо юридически нескопосния закон за отнемане автомобилите на пияните водачи е единственото ни спасение? Наясно ли сте, че следващия път, когато пияница лети зад волана, а това ще е още утре, на пешеходната пътека, на тротоара, на стол в сладкарница, където ще удари водачът, точно там може да сме ние или наш близък?

Автомобилът е оръжие за убиване. В България е така!

Този водач вече е бил санкциониран за шофиране пиян. И е продължил да притежава своето оръжие и затова, понеже никой не му е отнел тази възможност, сега още едно дете е мъртво!

За съучастие в престъплението трябва да бъде привлечена и жената в колата, която е била наясно, че заедно с детето си се качват при мъртво пиян водач. Знаете ли колко са 2 промила? Над една бутилка водка! Може и две да са! Това е мъртво пиян човек!

Вероятно родителите на убитото момче вече са купили учебниците за следващата учебна година. Вероятно детето се е чуло с приятели и са се уговорили за среща още преди първия учебен ден. Вероятно е публикувал снимки от щастливото си лято.

Ако нашите депутати могат да свършат едно полезно нещо В ИМЕТО НА ЖИВОТА НИ, с цената на всяка юридическа хватка, трябва да отстоят отнемането на колите на пияните!

Ако молитвено, като коленичили в църква, трябва да поискаме нещо от настоящето Народно събрание, то е да извадят пияните от пътищата!

Тези, които сме пораснали достатъчно отдавна знаем, че пешеходната пътека не е право на пресичане, а място, където след усилено оглеждане, дръзваме да пресечем.

Порасналите знаем, че на светофар не се стои на ръба на тротоара, а зад най-едрия стълб или колона от страната, от която идват колите.

Едно невинно дете е убито насред софийска улица, а едно друго дете завинаги ще живее със спомена как колата връхлита и убива, цял живот ще усеща удара, ще чува писъка на спирачките!

За мен остава въпросът: КОЯ СИ ТИ, МАЙКО, която си качила доброволно детето си при мъж, който трудно може да произнесе името си? Наясно ли си, МАЙКО, че си съучастник в убийство?! Покри ли очите на своето дете, та да не види трупа на другото?

Хора, бъдете маниакални в повторението към децата си да се пазят на улицата във всяка секунда - да не пресичат никога върху велосипед, а да го бутат; да се оглеждат дори когато за тях свети зелено.

Не говорим за права, а за ЖИВОТ! Армията на родителите, чиито деца са убити на пътя расте!

Стига невинни мъртви! Докога!

Ето какво гласи и вторият ѝ коментар:

Къде е жената от колата на убиеца?

Ето сега е моментът да я подгонят всички медии с въпроса как се чувства. Да я питат колко промила според нея са ОК за шофиране?

Да питат законотворците защо тя не е подведена под отговорност за съучастие?

Да питат социалните служби редно ли е жена, която съзнателно подлага малолетното си дете на риск, да се грижи за него?

Сега усещате ли разликата между това един обикновен човечец да учи детето си да реди плочки, защото мисли, че така ще го държи настрани от наркотиците и една майка съзнателно да вкара малкото си дете в колата на натряскан до козирката водач, защото според нея той не е "твърде пиян"?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук