Нещо летящо с формата на сфера и ярко изразено оцветяване – розово-червено в горната половина и сиво-черно в долната, засне от терасата си в четвъртък вечерта собственичката на туроператорска фирма в Благоевград Здравка Чимева.


Сферата се появила около 20.00 часа над хълма между гробищата и кв. „Еленово“, където за пръв път се появява слънцето при изгрев, задържало се няколко минути и се разтворило във въздуха, пише struma.bg.

Чимева успяла да му направи няколко снимки с телефона си, предполагайки, че най-вероятно все пак не става въпрос за НЛО, а за облак – въпреки необичайната форма, цвят и мистериозно изчезване.

Любопитното е, че преди 4 г. на същото място тя видяла същото тяло и тогава отново успяла да го снима, а вчера направи сравнение между двете снимки и установи, че става въпрос за един и същи обект.

Това не са единствените загадъчни снимки в архива на Чимева. Първата била преди 8 г. в дома на Преподобна Стойна в с. Златолист.

Тогава тя направила клипче на неин колега, който пали свещ пред гроба на пророчицата, и при прегледа всички видели женска фигура в бяло, която се движела заедно с туроператора.

На следващия ден Чимева помолила в РТЦ – Благоевград да й прехвърлят запис на клипа върху флашка, но се оказало, че клип въобще няма, има само няколко секунди черен екран.

Тогава неин познат оператор й разказал, че той и колегите му опитвали да правят записи в двора на къщата на Преподобна Стойна, при проверка на място те били много добри, но докато се върнели в Благоевград, всичко от лентата изчезвало и оставали само статични шумове.

Една от версиите е, че на мястото има силно магнитно поле, което унищожава всякакви аудио- или видеозаписи.