Здраве, сили, бодрост и дръзновение във всяко добро – това пожела патриарх Неофит в тържественото си послание към българските православни християни. Днес той отслужи тържествен молебен и празнична света литургия в катедралния храм-паметник „Св. Александър Невски“, предава bTV.

През новата година молим Бога за „още много и благословени, честити и мирни дни и години – лично за всеки от нас, за нашите домове и семейства, и за цялото ни общество. Да даде Бог и през 2018 г. страната ни уверено да продължи по пътя на своя богоблагословен напредък, а нашата Църква да укрепва още повече в своето богозаповядано единство“, каза патриархът.

„Нека новата година да бъде година на още много лични и обществени успехи“, пожела той, като призова „да продължаваме да градим нашето общо бъдеще в духа на вечните и непреходни християнски ценности и добродетели“.

По-рано днес той каза: „Бог ни поучава на днешния ден да имаме сили да растем и крепнем в светото православие, да имаме живот, който блести с християнски добродетели, красота на човечността и радост във всеки дом. За много години!“