Продължаваме да издирваме двамата рецидивисти и се надяваме да ги заловим. Навсякъде има инструкции, кръгът се затяга около тях. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в ефира на Нова тв.
"Надявам се, че не са успели да минат границите, които са затворени заради тях. Разпитваме всички от обкръжението им и напредваме", добави той.

"Аз няма да си давам оценка дали се справяме или не, те са дадени от нашите партньори и всички казват, че се справяме повече от добре. Пелов е щял да избяга миналата година лятото, но бягството е предотвратено. Седми месец ние сме ги предупредили. Имаме си сектор в главна дирекция на Национална полиция, те ги познават вътре и ги следят", каза още Радев.

"Не е така с тая чистачка, всички повтарят една история, но не е вярна. Не е била само чистачката, имало е социален работник, който бяга след тях. Пелов обаче стреля срещу него и той се крие зад дърво, какво повече да направи. Чистачката не осъзнава какво й се случва и е бягала по пътя. Тя е отивала да види къде бягат тези, защото вероятно ги е познавала", добави министърът.

"Служителите са отворили вратите, защото са били заплашени с оръжие, единия с нож, другия с пистолет и, като ти сложат пистолет на челото... Друг е въпросът те от къде имат този пистолет", каза още Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ