"Нямам никакви притеснения. Имам процесуално качество на свидетел. Виждате, че си тръгвам. За всичко, което има, съм отговорил пред органите на специализираната прокуратура. Дадох си флашката и мобилните си телефони", добави Узунов.


Той потвърди, че се познава с бизнесмена Пламен Бобоков, който беше по-рано пуснат под гаранция 1 млн. лева. И уточни, че част от взаимоотношенията им са на служебна основа. Познанството им е отпреди две години, започнало във връзка с проект на Бобоков, който е трябвало да бъде представен пред чуждестранни инвеститори.

Той заяви, че все още не е уведомил президента, но тепърва ще му докладва.

"В постановлението пишеше, че съдът разрешава да бъде извършено претърсване. В момента се опитва да се измести основната тема в държавата, вие я знаете, благодаря ви", каза пред медиите Узунов.

От президенството поискаха информация от прокуратурата защо обискира адреси и на основата какви доказателства.В момента се опитват да се измести основната тема в държавата като се пришиват такива неверни неща, заяви секретарят на президента Пламен Узунов след разпита си в Специзлизирания съд. На въпрос коя е основната тема, Узунов отвърна „Вие знаете”.

"Всичко, което имам, съм предал и съм отговорил на органите". По повод на претърсването в дома му, той каза, че е присъствал и е предал една флашка.

"Нямал съм възможност да разговарям с президента. Сега ще го запозная с всичко", завърши Узунов 

Както БЛИЦ писа, около 15. 30 часа днес няколко полицейски автомобила са били забелязани пред жилището на Узунов на бул. "Черни връх" 190.

По-късно пред кооперацията са паркирали и автомобили на спецпрокуратурата. 

Узунов бе привикан на разпит заради подозрение за търговия с влияние. В следобедните часове прокуратурата разпространи разговори между него, Пламен Бобоков и прокурора Николай Николов. 


СНИМКИ: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Узунов призна, че се познава с Пламен Бобоков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ