Лумпенът Георги Георгиев от НПО-то „БОЕЦ“, който е на ръчно управление от фараона Цветан Василеви и се занимава предимно с организиране на улични бунтове и провокации, беше награден с приза „Доблест на годината“ от организацията на Сорос „Български хелзинкски комитет“. С този факт се похвали във фейсбук и самият Георгиев,  като заявява, че това било „признание и оценка“. За „Човек на годината“ БХК пък отличи трите грантови журналистки, приближени на кръга „Капитал“ – Генка Шекерова, Полина Паунова и Силвия Великова.
 


Обвиненият за хулиганство Георгиев се гордее с наградата на БХК


Припомняме, че „Български хелзинкски комитет“ е известен основно като защитник на циганите, мигрантите, лесбийките, гейовете и трансджендърите, а скандалите с негово участие не са един или два.

Председателят му Красимир Кънев се обяви в защита на циганите, пребили в село Войводиново командоса Валентин Димов, а преди това изрази позиция, че България трябвало да пази бежанците като писани яйца, дори да нарушават законите, да минават границата нелегално и да повреждат държавното имущество. Връх на наглостта на БХК обаче беше опита за номиниране на убиеца Джок Полфрийман за „Човек на годината“, а впоследствие се оказа, че Красимир Кънев е пуснал и становище до съда, че австралиецът се е поправил и трябва да бъде пуснат на свобода.

 

БХК се подигра със съдебната ни система и съдейства за пускането на убиеца Полфрийман

Сега финансираната от Сорос организация е решила отново да пробва търпението на обществото и да сътвори нова провокация. Да номинираш обвинения за хулиганство и побой над журналисти Георгиев, който е превърнал борбата с прокуратурата и правителството в своя фикс-идея, за да обслужи интересите на Цветан Василев, за „Човек на годината“, а после да му дадеш и специална награда за „доблест“, обаче е връх на цинизма.

А тъй като Красимир Кънев е всред любимците на кръга „Капитал“ и на подсъдимия Иво Прокопиев, то за пореден път розовобузият приватизатор от Разград и габровецът Василев са в братска целувка, по подобие на тези, които практикуваше навремето Леонид Брежнев.