Коледните светлини и вкусът за подбора на украсата в Бургас несъмнено са едни от най-красивите в България. Читателка изпрати снимки до "Флагман" от украсата в Пловдив – вторият най-голям град в страната, който ще ни представя и като европейска столица на културата през 2019 г.
В сравнение с Бургас, главните улици на града на тепетата бледнеят на смрачаване, а в тъмното булевардите са призрачни – с няколко светещи тук-там от сградите гирлянди и няколко мини коледни елхи, разположени само на определени места, при това от частни лица.

„Бургас свети в сравнение с нашата пустош. Човек дори трудно може да каже, че е Коледа при влизането в града ни от всичките му посоки.  Та дори „Капана“ е по-украсен целогодишно, отколкото главните улици!“, коментира читателката на бургаската медия, която обаче все пак уточнява, че украсата е умишлено оскъдна, за да „не се набива на очите“.

Двата кадъра - нощният покрай Пловдивския панаир и дневният в самия център, са заснети вчера:

В сравнение с бургаските бул. „Алеко Богориди“ и ул. „Александровска“ в действителност се вижда огромна разлика. Улиците „светят“ предпразнично, а целият град е обзет от Коледна еуфория, която само се засилва от красивата украса.