В ареста на Трето РУ ще посрещне новия ден 48-годишен пловдивчанин, шофирал в нетрезво състояние по улиците на града. През последните години мъжът е трикратно задържан за същото престъпление, съобщават от пловдивската полиция. 

В хода на проверка по линия пътен контрол, служители на районното управление установили в следобедните часове на днешния ден, водач на лек автомобил „Пежо 307“, шофирал във видимо нетрезво състояние по улица „Победа“. Дрегерът отчел, че водачът зад волана е употребил 2,42 промила алкохол.Справка в масивите на МВР показва, че мъжът е придобил свидетелство за правоуправление през 1991г, като от тогава до момента три пъти е задържан в полицейския арест заради управление на превозно средство, след употреба на алкохол.

Престъпленията са били установени на територията на Пловдив и Девин, а водачът е бил санкциониран с отнемане на свиделството за няколко месеца и глоба. 

Мъжът има и други криминални прояви свързани с хулиганство. Към момента на днешната проверка водачът е бил с отнета шофьорска книжка, заради изтърпяване на наказание – лишаване от правоуправление за същото нарушение по ЗДвП.

Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.