Най-малко един човек е бил хоспитализиран след пристигането си на летището в Санкт Петербург със симптоми на китайския коронавирус, съобщават руски медии.

Властите засилиха проверката на пътници от Китай на руските летища.

По последна информация най-малко 17 души са починали от вируса, а над 400 са със симптоми на коронавируса.


Стряскащо ВИДЕО! Лекари с предпазни костюми търсят мистериозния вирус-убиец на самолети

По-рано тази седмица заместник-министър на здравеопазването на Русия нарече заболяването биологична заплаха за страната.

 

Пътник с полет от Шанхай до Санкт Петербург е настанен в болницата за лечение на инфекциозни заболявания след пристигането си в руския град, информира Интерфакс, позовавайки се на местни представители.

Други медии съобщават, че двама пътници са хоспитализирани със симптоми на заболяването. Единият от пътниците е потърсил лекарска помощ още на летището.

СНИМКИ на предполагаемите пациенти бяха разпространени в мрежата. Вирусът на Белия метален плъх и ще стигне ли страшната епидемия до България?

Междувременно "Ройтерс" информира, че Русия работи върху разработването на ваксина срещу щама от Китай.

"Да, разбира се, разработването на ваксина е в ход. Всеки път, когато имаме мутация (на вирус), ние започваме веднага да разработваме ваксина", каза Анна Попова, ръководител на руската служба за защита на правата на потребителите Роспотребнадзор.