Напрежението пред резиденцията на Ахмед Доган постепенно затихва. След 14 часа започнаха да се изтеглят част от т. нар. плажуващи, които успяха с кмета Димитър Николов и лидера на „Да, България” Христо Иванов преди това да стигнат до брега в съседство със сарая. Там те се срещнаха с част от „гостите” на Сокола, но разменените реплики не бяха враждебни и нямаше опасност от нови стълпотворения, съобщава "Флагман".

Заедно с тези хора, близо 250-300 души, по тясна пътека, която беше известна само на кмета, беше забелязан и общинският съветник от Бургас Константин Бачийски. Разходката им по тази пътека – до брега и обратно, продължи около час и половина.


Хората успяха да видят отблизо как изглежда сараят, цопнаха крака във водата и доста уморени от силните емоции, постепенно започнаха да си тръгват. В това време бяха минали изказванията на главния секретар на МВР Ивайло Иванова, на вътрешния министър Младен Маринов, а старши комисар Радослав Сотиров вече беше подал оставка като директор на ОДМВР-Бургас.

Преди минути от тук си тръгна кметът Димитър Николов. Част от привържениците на „Да, България” обаче продължават да са тук и да предизвикват провокации. Сред тях има и хора с вид на ултраси. Те подвикват нецензурни реплики на обикновените хора, които досега бяха подкрепление в резиденцията на Доган. 

Тук е и подалият оставка старши комисар Сотиров, който с двама служители от оперативното ръководство на ОДМВР-Бургас наблюдава процесията.

Христо Иванов вече го няма. Сред обкръжение от около 30 души общинският съветник от Бургас Димитър Найденов обяснява защо е гласувал за промяна на статута на общинската улица към сарая, кога е разбрал, че това е нередно и как сега с тези протестни действия иска да докаже, че е повдигнал отново активността на гражданите.

Мъже с наднормено тегло, също от плажуващите, вече седнаха на шезлонги пред полицаите. Казаха, че така ще продължат протеста си. Много от участниците в днешния екшън останаха без дрехи, очила, шапки, обувки. Най-неприятното към момента обаче е, че хора със скъпи имоти в Отманли са подложени на стрес, преминавайки с лимузините си по пътя. Ултрасите ги смятат за врагове и им създават проблеми.