Обвиненият в търговия с влияние и участие в престъпна група Пламен Бобоков се опита да използва най-голямата  работодателска организация КРИБ като собствена адвокатска кантора.

Няма как по друг начин да си обясним снощните му словоизлияния срещу Конфедерацията на работодателите и индустриалците, които бяха обилно отразени в медията на друг подсъдим бизнесмен и жалката електронна страница на говорителката на Костов - Стоянка Георгиева.

Бобоков явно е решил да отново напомни за себе си, като се изкарва мъченик и жертва на репресия - добре известни рефрени от репертоарите на дузина обвинени в тежки престъпления бизнесмени начело с Миню Стайков и Николай Банев. Предишната медийна изява на Бобоков под формата на угодническо интервю по bTV се превърна във фиаско.

"Той (Бобоков) е признал, че съществува задкулисие и той участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици медии да купуват политици и партии, за да продължават да крадат безнаказано, а хората да живеят бедно", каза по този повод главният прокурор Иван Гешев.

Разкритията на полицаи, следователи и прокурори за схемите за незаконни отпадъци и обвиненията, които повдигнаха след тях на Бобоков, брат му Атанас и зам.-министъра на екологията Красимир Живков, явно са оказали своето въздействие върху привлечените към наказателна отговорност лица. Главният прокурор Гешев посети лично Червен бряг, където разследващите се натъкнаха на ями, пълни с отпадъци, за които намекват, че са от завода за акумулатори на Бобокови - "Монбат". 

Сега вероятно същата тази фирма "Монбат" и нейните собственици бързат пред вятъра и хленчат, че напускат КРИБ, защото работодателската организация не ги защитила. Жално им приглася и медията на Прокопиев, която, откакто той не е председател на КРИБ, не спира да търси всевъзможни поводи за омаскаряването на Конфедерацията на работодателите и индустриалците.Интересно защо Пламен Бобоков не стигна до вчерашните си прозрения, когато КРИБ му е помагала активно с писма и референции за правене на бизнес в множество държави. Тогава Бобоков щедро се възползваше от авторитета на КРИБ и гордо позираше на пролетните балове редом до нейния председател Кирил Домусчиев и министър-председателя Бойко Борисов, когото не спира да напада, откакто прокуратурата се зае с дейността на фирмите му.

КРИБ е доказала през годините, че е организация за сериозни и честни бизнесмени и представляваните от тях компании. И ясното доказателство за това е, че обединява над 12 000 компании, колективни и индивидуални членове.

Фирмите, които членуват в КРИБ, произвеждат три четвърти от БВП на България и дават работа на близо 1 милион български граждани.

Организацията е спечелила международен авторитет и е дала да се разбере, че защитава интересите на българския бизнес, а не частни корпоративни интереси на лица, които са клиенти на прокуратурата. 

ЕКИП НА БЛИЦ!