Началникът на общинска служба "Земеделие"-Тетевен д-р Венцеслав Ненов е подведен под отговорност заради удостоверяване на неверни обстоятелства в официален документ. Неговото име бе спрягано за незаконни заменки на земи в пътния участък между Тетевен и с. Рибарица, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
Измамите бяха извадени наяве от разследване на тетевенската прокуратура на 1 септември т.г. То уличаваше балканджията Марин Нешев, че придобил 5 общински терена с нотариален акт от 1993 г. за други 3 частни пасища в района. Ден по-късно тетевенският кмет Николай Павлов от ГЕРБ също посочи местната служба "Земеделие" като виновник номер 1 за беззаконията с общински терени в района. Това съобщи днес в Тетевен прокурор Николай Пончев.
Според магистрата срещу д-р Ненов е повдигнато обвинение по чл. 311, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК. Ако агрошефът бъде признат за виновен, очаква го до 5 години лишаване от свобода, като съдът би могъл да го лиши и от правото да заема държавна или друга обществена длъжност.
Районна прокуратура-Тетевен е изпратила до министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и искане д-р Ненов да бъде освободен от длъжност, съгласно чл. 100, ал 2 от Закона за държавния служител.
Според отговорен източник наказателно производство по чл. 316 от НК /използване на документ с невярно съдържание/ тече вече и срещу Марин Нешев в момента. /БЛИЦ