Изненадва ме най-много невъзможността на българските политици и партии да се напаснат към нови ситуации. За трети път виждаме една и съща стратегия. Как тези хора очакват при еднакъв подход да има различен резултат?

Това коментира в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия политологът Христо Панчугов.

Очевидно е, че изборите за парламент са по-важни, тъй като хората искат промяна, но искат и парламент, посочи той.

Възможно е да видим срив на една или друга президентска кандидатура, като даваш отговор на въпрос, който задават на друг, а не на теб.

Вече гледах няколко подобни интервюта и всъщност е изключително стъписваща невъзможността и нежеланието да се говори по основни за обществото теми.

Тук става въпрос за политическо представителство и не може да се извиняваш с това, че от президентската институция не зависи много, посочи той.

Тук става въпрос за опит да се даде отговор на очакванията на българските граждани - не на електората, не на избирателите, а на гражданите, допълни той.

Но за мен основният въпрос е какъв по-различен резултат от политическото поведение ще последва и на който се надявам да видим от политическите кампании. Тук става въпрос не само да съставим парламент, а да съставим управление със стабилно мнозинство зад него, коментира политологът.