На 17 януари предстои нов масов протест на полицията пред сградата на МВР, съобщават български медии. Според различни мнения в интернет форума police.ba4ka.com проявата този път трябва да е наистина мълчалива. Във форума има предложения да се отдаде почит на загиналото МВР с 15 минутно мълчание.
Третият пореден протест на полицаите ще мине без иронични символи като пиене на студена вода и носене на разпрани служебни кубинки. Вестник "Сега" съобщава, че повечето недоволни смятат, че вече е време да излъчат контактна група, която да представи на вътрешния министър Михаил Миков исканията си. Полицаите осъзнават, че вече има опасност протестите им да се обезсмислят и медиите да спрат да им обръщат внимание. 
Засега обаче не е ясно как ще бъдат определени полицаите, които да преговарят с Миков. Единствената идея е да се пусне онлайн анкета - "На хората от форумите имаме доверие. Нека те ни представляват."

Премиерът Сергей Станишев оцени "позитивно" информацията за подготвян втори синдикат в МВР. Според него това ще даде възможност на политическото ръководство да си говори с някого по конкретни въпроси.
Борбата за по-добри условия на труд в МВР доведе и до още по-оригинални хрумвания. От дискусиите в police.ba4ka.com става ясно, че единственият начин недоволството в системата да бъде отразявано обективно е да има полицейска телевизия.
Полицаите настояват за по-добри условия на труд и по-добро заплащане. До момента те проведоха два мълчаливи протеста в градинката до сградата на МВР в София, както и в много окръжни градове./БЛИЦ