Състав на Пловдивския окръжен съд ще гледа днес делото срещу Иван Главчев, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
На предишното съдебно заседание беше прието допълнителното заключение към стоково-оценъчната и съдебно–счетоводна експертиза, което имаше за цел да установи разходите, направени от Ванко 1 за извършени от него пътувания в чужбина. В тази връзка защитата поиска да бъде допуснат един свидетел, който да установи причините за пътуванията на Иван Главчев в чужбина, както и начина, по който са били финансирани. Искането беше уважено. Пред съда трябва да говори 35 годишна българка, живееща от години в Швейцария. Тя имала полу-бизнес отношения с Ванко 1, каза неотдавна адвокатът на раппевеца.
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност иска да се отнеме в полза на държавата недвижим имот в пловдивското село Ягодово, с площ от 710 кв.м., ведно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна жилищна сграда и стопанска сграда, собственост на малолетния син на Иван Главчев, а също така два леки автомобила - Мерцедес и БМВ, собственост Иван Главчев, както и за дяловете му в музикалните дружества „Ар енд би ентъртеймънт” и „Наксел” ООД. Искът е на обща стойност 96 489 лв. /Димана Тодорова, БЛИЦ